Plastiksiz Bir Yaşam için Bazı İpuçları

Plastiksiz Bir Yaşam için Bazı İpuçları

Plastiksiz yaşam, dikkatli ve özenli tüketici tercihlerini gerektirir. İşte bu yolculukta size yardımcı olacak bazı fikirler…

  1. Evinizde hava temizleyiciler yerine balmumu ya da diğer doğal mumlardan yakın. Bu tür ürünleri satın alırken içindekiler listesinde palm yağı olmadığına dikkat edin.
  2. Çocukların oyuncaklarını dikkatli bir şekilde seçin, ahşap, kumaş, kağıt ve kauçuk tercih edebilirsiniz. Geri dönüştürülebilir kağıda sahip kitaplar, doğal liflere sahip ahşap boya fırçaları, fosforlu kalem yerine kuru ve pastel boya ve doğal kauçuk silgiler satın alabilirsiniz. Karton pakette satılan ürünleri almaya özen gösterin.
  3. Diş fırçası için alüminyum ya da bambu olanları tercih edin. Bu sürdürülebilir fırçalarla dişlerinizi temiz tutarken doğayı da korumuş olursunuz.
  4. Ateş yakmak için plastik çakmak kullanmayın. Zippo gibi yeniden doldurulabilir metal çakmaklar ya da kibrit tercih edebilirsiniz.
  5. Bir şeyleri paketlerken Scotch bant kullanmak yerine kağıt bant kullanın. Geri dönüştürülebilir kağıt ya da gazete kullanarak ambalajlama yapabilirsiniz.
  6. Sentetik kıyafetlerden kaçının. Çünkü bu giysiler yıkama suyunu büyük miktarda plastik mikrofiber bırakırlar ve bu mikrofiberlerin çoğu da filtrelenemez. Seçenek olarak pamuklu, keten, kenevir, bambu ve yün tercih edebilirsiniz.
  7. Yeniden kullanılabilir kaplarda loose leaf çayı satın alın ve metal bir süzgeçte demleyin. Çoğu poşet çayın plastik içerdiğini biliyor muydunuz? Sıfır-atık bir alternatifi varken plastik kullanmaya gerek yoktur.
  8. Evcil hayvanınızın atıklarını temizleyip çöpe atmak için gazete kağıdı kullanın. Alternatif olarak tuvalet kağıdı da kullanabilirsiniz.
  9. Alkollü içecekleri dikkatle seçin. Mantar, tamamen biyolojik olarak parçalanabildiğinden sentetik olanlar yerine mantar tıpalı şarap şişeleri satın almayı tercih edin. Birayı alüminyum kutularda değil, cam şişelerde satın alın.
  10. 10. Çöp bidonlarınızın içine ev yapımı gazete çanta yerleştirebilirsiniz. Böylece bu amaçla yeniden kullanmak için markette plastik poşetleri kabul etmenize gerek kalmaz.Plastik su filtreleme kartuşları satın almayı bırakın. Bunları geri dönüştüren şirketleri araştırabilirsiniz, belediye su kaynağınızın musluktan su içmek için güvenli olması da muhtemeldir.
  11. Yeni CD ve DVD’ler almaktan kaçının. Bu, medya online olarak ulaşılabilir oldukça giderek seyrekleşiyor, ancak plastik diskler hala yaygın bir şekilde satılıyor. Evde bulunan ve dinlemediklerinizi nasıl geri dönüştürebileceğinizi araştırın.
  12. Yüksek-kaliteli yeniden kullanılabilir alışveriş çantaları alın. Bunlara fileler ve bez çantalar örnek olarak gösterilebilir.
  13. Ambalaj atıklarını azaltmak için 2. el ürünler satın almayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Araştırdığınız taktirde karton, balonlu naylon, sert plastik paket vb. ambalaj ürünlerinden kaçınarak istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz çeşitlikte 2. el ürün satıcıları mevcuttur.
  14. Ambalajla gelen bir şey almak zorunda iseniz, mümkünse ürün paketlerini satıcının mağazasına iade edin. Bunu çok fazla insan yaparsa satıcılarda da farkındalık uyandırılmış olacaktır.

Kaynak: TreeHugger

934 Kez Okundu

Hacer Demir

27 Nisan 1993’te Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Marka İletişimi bölümü mezunu. UÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. İlgi duyduğu alanlarda eğitim ve programlara katılmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seviyor. Yenilikçi haberleri takip etmeyi ve çeviri yapmayı sevdiği için 2017 yılından bu yana İnovatif Kimya Dergisi ekibinde yer alıyor.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!