Polisakkarit Teknolojisini Geliştirmek ve Ticarileştirmek için İki Ortak: DuPont ve Kemira

Polisakkarit Teknolojisini Geliştirmek ve Ticarileştirmek için İki Ortak DuPont ve Kemira

DuPont Nutrition & Biosciences ve küresel kimya şirketi Kemira, DuPont’un mühendislik ürünü polisakkaritleri üretme teknolojisini geliştirmek ve pazarlamak için ortaklık kurdu. DuPont’a göre, geçmişte selüloz gibi yapısal polisakkaritler; elyaflar, filmler ve termoplastiklerde uygulamalarıyla malzeme biliminin “bel kemiği” olmuştur. DuPont’un teknolojisi, doğada tipik olarak bulunan, fakat yüksek saflıkta, yapısal malzeme özellikleri ve parçacık morfolojileriyle tasarlanmış mühendislik ürünü polisakkaritleri üretmek için enzim katalizli polimerizasyon kullanır.

Ortaklar, DuPont’un teknolojisini pazara sunmayı hedefleyerek, malzemeler için daha döngüsel bir ekonomi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru adım atıyor

Anlaşmanın bir parçası olarak DuPont, en yeni malzeme platformu teknolojisini Kemira ile paylaşacak. Bu teknoloji, polisakkarit materyallerini doğrudan basit şekerlerden üretmek için enzimleri kullanıyor. Kemira ise, Kemira’nın kağıt ve karton, su arıtma, petrol ve gaz endüstrilerini içeren stratejik pazarları için şirketlerin ortaklaşa ürünler üretmesine olanak tanıyacak uygulama geliştirme uzmanlığı ve pazar erişimi sağlayacak.

Kemira Pulp & Paper Küresel Ürün Hatları ve İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Antti Matula’ya göre, yeni malzemeler birden fazla uygulamada kullanılabilir. Bu uygulamalar, belediye ve endüstriyel su arıtmanın yanı sıra,  mukavemet ve bariyer özelliklerini iyileştirmek için ambalaj ve karton uygulamalarını içerir.

DuPont’un polimerizasyon temelli ürün portföyü, biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve ambalaj son kullanımlarında olduğu gibi çeşitli kağıt ve kağıt hamuru bazlı malzeme akışlarının geri dönüşümünü veya yeniden hamur haline getirilmesini destekler. DuPont ve Kemira ortaklığının, Kemira’nın stratejik pazarlarına yeni, biyolojik tabanlı ve biyolojik olarak parçalanabilir ürün serilerini getirmesi bekleniyor.

Bazı uygulamalar için, DuPont’un prosesi kullanılarak oluşturulan biyo-parçalanabilir ürünler, mikroplastik oluşumla ilgili endişeleri ortadan kaldırarak sızıntının çevreye etkisini azaltıyor.

Malzeme platformunun döngüsel bir ekonomi içinde gerekli olan bir dizi temel gereksinimi sağlaması bekleniyor. Platform, israfı önlemeye, geri dönüştürülebilir malzemelerin kapsamını genişletmeye ve çeşitli malzeme uygulamaları için biyolojik olarak parçalanabilir ürün seçenekleri sağlamaya yardımcı olacaktır.

DuPont ve Kemira, performans odaklı ürün yeniliğine ve aynı zamanda öncülük edecek sürdürülebilirlik ve çığır açacak çevresel performans sağlamaya kararlı olduklarını söylüyorlar.

En son platformun altında yatan teknoloji, entegre pilot operasyonlarda sergilenmiştir ve tam ticari ölçekte ilerlemeye hazırdır.

Antti Matula, “Bu heyecan verici yeni platformun çok yönlülüğü ve ölçeklenebilirliği, teknolojiden temel ürün serilerimizde yararlanmamızı sağlayacak,” diyor ve ekliyor, “Sürdürülebilirlik, Kemira’nın uzun vadeli büyümesinin ana itici güçlerinden biridir ve hedefimiz, 2030 yılına kadar 500 milyon avronun [614,1 milyon ABD doları] üzerinde biyo-tabanlı gelire ulaşmaktır.”

DuPont Nutrition & Biosciences’ın Girişim Direktörü Christian Lenges, şirketin Kemira ile ortaklığının endüstriyel ve ambalaj ürünlerini dönüştürmesini ve bir dizi son kullanım pazarı için sürdürülebilir malzeme seçenekleri sunmasını beklediğini söyledi ve ekledi “Sadece yenilenebilir değil, aynı zamanda geleneksel malzemelere kıyasla daha yüksek performanslı olan bu yeni tasarlanmış polisakkarit malzemeler için bir dizi önemli pazara erişim sağlayacak olan Kemira ile geliştirme ve ticarileştirme aşamasına girmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Kaynak : thechemicalengineer.com

599 Kez Okundu

Cansun Arıkan

1995 Ankara doğumluyum. Lisans derecemi Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü’nde tamamladıktan sonra eğitim hayatıma, Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü, Biyokimya Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrencisi olarak devam ediyorum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü (Lisans) mezunuyum. Mart 2021tarihinden beri bir kimya şirketinde Kimyasal Mevzuat Danışmanı olarak görev alıyorum. Araştırmaktan, yeni şeyler öğrenmekten ve güncel gelişmeleri takip etmekten keyif aldığım için İnovatif Kimya Dergisi Haber Çeviri Ekibi'nin bir parçası oldum. Araştırmalarımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. İlgi Alanlarım: Biyokimya, Adli Kimya, Polimerler ve Nanoteknoloji.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!