Toronto Üniversitesi Gelişmiş Malzemeleri İyileştirmek için Yapay Zeka Kullanacak

Toronto Üniversitesi Gelişmiş Malzemeleri İyileştirmek için Yapay Zeka Kullanacak

Hızlandırma Konsorsiyumu yeni nesil malzemelerin dizaynına süratle yardımcı olabilecek ”kendi kendini yöneten laboratuvarlar” oluşturmak için yapay zeka, robotikler, mühendislik ve kimyanın gücünü kaleme alacak.

Gelişmiş malzemelerin keşfini ve tasarımını ve hızlandırmak için Toronto Üniversitesi yapay zeka kullanarak küresel bir şirketler birliği başlatıyor. İleri teknoloji malzemelerin; gerek biyotıp, iletişim gerekse yenilenebilir enerjiye kadar endüstrilerde köklü değişiklikler yapacağına inanılıyor.

Üstün performans özellikleriyle gelişmiş malzemelerin tasarımı tüketici ürünleri, ilaç çalışmaları, kuantum programlama ve daha güçlü ama hafif yapı malzemelerinin buluşu için; temiz enerji depolama, sürdürülebilir paketlemenin gelişimi dahilindeki çeşitli inovasyonları devam ettirmek için hayati olarak önem arz ediyor.

Hızlandırma Konsorsiyumu, daha düşük maliyetli ve çevre dostu geleceğin teknolojilerini inşa etmek için elzem yeni nesil malzemelerin tasarımına çabucak yardım sağlayabilecek ”kendi kendini yöneten laboratuvarlar” meydana getirmek için yapay zeka, robotik, mühendislik ve kimyanın gücünü kullanacak.

Konsorsiyum, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Kimya ve Bilgisayar Bilimi departmanlarından profesör Alán Aspuru-Guzik tarafından yönetilmektedir. Bu konsorsiyum akademi, endüstri ve hükümet arasında bir işbirliğidir ve üniversite ve dünyanın dört bir yanındaki en iyi araştırmacılardan oluşmaktadır.

Hızlandırma Konsorsiyumu Direktörü, Kanada 150 Teorik Kimya Araştırma Başkanı ve Kanada Vector Enstitüsü’nde CIFAR (Canadian Institute for Advanced Research) Yapay Zeka Başkanı Aspuru Guzik, üniversitenin web sitesindeki blogda ”Yapay zeka bilim yapma yolumuzu değiştiriyor.” yazdı.

”Hızlandırma Konsorsiyumu’nun kendi kendini yöneten laboratuvarları yeni malzemeleri geliştirmek için süre ve maliyeti, ortalama 20 yıl & 100 milyon dolardan 1 yıl & 1 milyon dolara düşürerek gelişmiş malzeme inovasyonunda devrim yaratacak.”

Konsorsiyum, yeni nesil araştırmacıları özenle yetiştirmek için ulusal bir eğitim programı oluşturacak. Malzeme inovasyonuna öncülük etmek için ise akademik enstitüler, teknoloji firmaları ve girişimciler için uluslarası ağ oluşturacak.

Spesifik girişimler; atöyle çalışmalarını, konferansları, hackathon (yazılım yarışmaları), doktora sonrası burslar, bir yüksek lisans programı ve tüm konsorsiyum üyeleri için kendi kendini yöneten laboratuvarlar konusunda eğitimi ve bu laboratuvarlara erişim sağlamak için bir laboratuvar tesisini içerecektir.

Blogda, Toronto Üniversitesi Stratejik Girişimler’de öğretim üyesi, başkan yardımcısı ve rektör yardımcısı Christine Allen ”Küresel sorunlar küresel cevaplar gerektirir.” şeklinde yanıt verdi. ”Toronto Üniversitesi hükümet, endüstri, yeni kurulan şirketler ve akademik meslektaşlarımız dahil olmak üzere üniversite ve dünya genelindeki uzmanlar arasındaki işbirliği ile malzeme yeniliklerini yürütmek için Hızlandırma Konsorsiyumu’nu başlatmaktan gurur duyuyoruz.”

Hızlandırma Konsorsiyumu’nun açılışı, Kanada Hükümeti’nin gelişmiş malzemeler için laboratuvar alanı açmayı desteklemek ve Mississauga ve Hamilton’da (Ontario Bölgesi’nde) malzeme gelişimine istinaden hızlandırma platformları kurmak için Kanada Ulusal Araştırma Konseyi’ne ve Kanada Doğal Kaynaklar’a yaklaşık 59 milyon dolarlık yatırım sağlama hareketini takip ediyor.

Vector Enstitüsü heyet başkanı, TD Banka Grubu’nun eski başkanı ve CEO’su Ed Clark, ”Bu yeni malzemelerle, Hızlandırma Konsorsiyumu sağlık, iklim değişimi, kentselleşme ve ekonomik gelişmedeki zorluklara değinerek Kanadalıların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.”

”Konsorsiyumun çabaları aynı zamanda ticarileşme fırsatları yaratarak, ülke içi üretime dönerek, üretkenliği arttırarak ve hatta henüz var olmayan endüstri ve firmaların kalkınmasını ateşleyerek, ülkemizin Covid-19 sonrası ekonomik kalkınmasını doğrudan destekleyecektir.”

Kaynak: dqindia.com

493 Kez Okundu

Nuran Akalın

1994 Kocaeli doğumluyum. Lisans derecemi Süleyman Demirel Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamladım. Amerika menşeili bir firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışmaya başladıktan sonra plastik ve polimer alanlarına yönelmeye başladım. Bu yüzden kendi deneyimlerimi insanlara aktarabilmek ve daha da fazla bilgi sahibi olmak adına İnovatif Kimya Dergisi'nin bir parçası olmak istedim. İlgi alanlarım: Polimer, plastik, biyomalzemeler. Sürdürülebilirlik ve kimyanın insan vücuduna uygunluğunu temel alan konularla ilgileniyorum.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!