Hint Teknoloji Enstitüsü Araştırmacıları, COVID-19’a Karşı Önleyici Tedbir Olarak Tıbbi Maskeler için Uygun Maliyetli Virüs-Önler Bir Kumaş Tasarlayacaklar

Hint Teknoloji Enstitüsü Araştırmacıları COVID 19a Karşı Önleyici Tedbir Olarak Tıbbi Maskeler için Uygun Maliyetli Virüs Önler Bir Kumaş TasarlayacaklarBilim ve Teknoloji Bölümü altında yasal bir kuruluş olan Bilim ve Mühendislik Araştırma Kurulu (SERB), COVID-19’a karşı mücadele etmek için tıbbi maske ve giysi yapımında büyük oranda yardım edecek olan bir koruyucu kumaş için Hint Teknoloji Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırmayı desteklemektedir.

Ekip, kumaşı uygun maliyetli hale getirmek için anti-mikrobiyal özellikler içeren yaygın polimer ve yeniden kullanılabilir virüs-önler moleküller ve malzemelerin birleşimini kullanarak geliştireceklerdir. COVID-19 hastalarını tedavi eden, dolayısıyla işlerinin doğası gereği kolaylıkla bulaşıma maruz kalabilecek doktorlar ve hemşireler, bundan oldukça fazla yararlanacaklardır. Projenin maliyet etkinliği, seri üretim yapmaya da yardım edecektir.

Hint Teknoloji Enstitüsü Kimya Bölümü’nden araştırmacılar, bakteri ve virüslerin tutunmasına karşı direnen polimerler kullanarak virüs öldürücü kumaşı tasarlayacaklardır. İlave bir koruma da korona virüsü ve grip virüsü gibi diğer virüsleri etkisiz hale getirecek ve/veya destabilize edebilecek molekülleri içerecek olmasıdır. Anti-mikrobiyal polimer kumaşı ve fonksiyonlu ilaçların birleşiminin de sinerjistik virüs-önler bir etki yaratması beklenmektedir.

“En çok kullanılan maske çeşitleri, patojenlerin ve aeresollerin büyüklüklerine göre filtrelenmesi ve tutulması şeklinde çalışır iken anti-mikrobiyal ve virüs-önler malzemeleri kumaş üzerinde sabitlemek kritik ortamlarda kullanmak ve maskelerin ömrünü, yeniden kullanılabilirliğini ve daha güvenli şekilde elden çıkarılmasını sağlamak için kullanışlı olabilir.

Ekip, 3 ay içerisinde ana prototipi kurmayı, sonrasında büyük ölçekli olası uygulamaları için potansiyel endüstriyel ve/veya start-up partnerleri ile birlikte çalışmayı amaçlıyor.

Ekip, ilaçlı maske ve tıbbi giysi yapımına yardımcı olabilecek tıbbi maske ve giysi gibi standart sağlık gereçlerinin kaplanması için polimer ve yeniden kullanılabilir ilaçların birleşimini uygulayacak. Bu sistemin, enfekte hastaların tedavisinde bulaşmaya karşı hassas olan doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık ortamlarında korona virüs ve influenza gibi diğer grip virüslerinin sebep olduğu enfeksiyona karşı önleyici tedbir olarak yardımcı olması beklenmektedir. Tasarımın yaygın kullanılan polimerler, yeniden kullanılabilir virüs öldürücü ilaçlar ve etkin maddeler kullanılarak maliyet açısından etkin hale getirilmesi, ilaçlı maskelerin hastanelerde ve genel kullanımda daha geniş kullanımı için uygun maliyetli bir seri üretime izin vermektedir.

Kaynak : indiaeducationdiary.in

536 Kez Okundu

Hacer Demir

27 Nisan 1993’te Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Marka İletişimi bölümü mezunu. UÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. İlgi duyduğu alanlarda eğitim ve programlara katılmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seviyor. Yenilikçi haberleri takip etmeyi ve çeviri yapmayı sevdiği için 2017 yılından bu yana İnovatif Kimya Dergisi ekibinde yer alıyor.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!