Elektronik Alıcılar Sayesinde Felç Hastaları Tedavi Edilecek
Harvard Üniversitesi tarafından gelişim altına alınan bu ağ benzeri elektronik benzeri alıcının, Yakın bir zaman içerisinde beyin ve omurilikteki hastalıkların tedavi edilebilmesi için kullanılabileceğini açıkladı.
Harvard Üniversitesi tarafından gelişim altına alınan bu ağ benzeri elektronik benzeri alıcının, Yakın bir zaman içerisinde beyin ve omurilikteki hastalıkların tedavi edilebilmesi için kullanılabileceğini açıkladı. Küçük olduğu kadar aynı zamanda esnek olması sayesinde oluşturulan dokuya zarar vermeyeceğini dile getiren elektronik ağ, Bir enjektör sayesinde beyne ve omuriliğe ulaştırılacak.
Beyin protezleri alanında yeni bir proje geliştireceğini dile getiren kimya profesörü Charles Lieber, Elektronik alıcının yapısı sayesinde oluşan hücrelerin geçişine izin verdiğini, Bu şekilde bağışıklık sistemi ile çakışmadığını vurguladı.
Elektronik bir polimer malzeme kullanılarak üretilen protez, İlk olarak farelerin beyninde denendi. Test sürecinde olan farelerin beynine birkaç cm içerisine yerleştirilen elektronik alıcı, Beynindeki sinyalleri takip edebilmeyi başardı.
Araştırma sürecinde görevli olanlardan bir tanesi de Zhenan Bao, Protez naklinin dokuları zorlayan olumsuz yanını ortadan yok edebileceklerini dile getirerek, “Yeni yöntem doğrudan ve neredeyse acı olmadan nakil sağlıyor. Protez alanında oyunun kurallarını değiştiren bir yenilik olabilir” ifadelerini açıkladı.
Kaynak : veteknoloji.net