İletken Elmas: Sentez, Özellikleri ve Elektrokimyasal Uygulamaları
İletken elmas, geniş bir elektrokimyasal potansiyel penceresi, düşük ve kararlı bir arka plan akımı gibi diğer katı elektrotlara kıyasla, geleneksel ön arıtmadan, uzun vadeli yanıtlardan, kararlılıktan, biyo uyumluluktan bağımsız olarak çözünür redoks sistemler için nispeten hızlı elektron transfer oranlarına sahip benzersiz özelliklere sahiptir. ve zengin bir yüzey kimyasına… İletken elmas mikrokristal ve nanokristal filmler, yapılar ve parçacıkların çeşitli yaklaşımları kullanılarak hazırlanmıştır.
Bu oldukça istenen nitelikler göz önünde bulundurulduğunda, iletken elmas kimyasal ve biyokimyasal algılama, çevresel bozulma, elektrosentez, elektro katalizör ve enerji depolama ve dönüşümü kapsayan çeşitli alanların üzerinde etkili bir elektrot olarak geniş kullanım alanı bulmuştur. Bu derleme, temel özelliklerin bir özetini sunmakta ve bor katkılı (metal benzeri) ve azot ve fosfor katkılı (yarı iletken) elmas ve hidrojenle sonlandırılmamış katkılı elmas elektrotların büyümesindeki son ilerleme ve başarıları vurgular.
Elektroanalizde uygulamalar, çevresel bozulma, elektrosentez elektrokataliz ve elektrokimyasal enerji depoları da tartışılmaktadır. Mikro ölçekli, ultramikro ölçekli ve nano ölçekli elektrotların yanı sıra karşılıklı dizilerden yararlanılan elmas elektrokimyasal cihazlar incelenir. İletken elmasın zorlukları ve gelecekteki araştırma yönleri tartışılmış ve özetlenmiştir. Bu gözden geçirme kimyacılar, biyokimyacılar, fizikçiler, malzeme bilimcileri ve bu yeni karbon formlarının kullanımıyla ilgilenen mühendisler için önemli ve bilgilendirici olur.
Kaynak : rsc.org