Kimyasal Cerrahi Süreci Nedir?

Kimyasal Cerrahi Süreci Nedir

İnsan embriyoları araştırmacıları için ilk kez gerçekleştirilen ‘Kimyasal cerrahi’ kan tahribatı beta talasemiyi ortadan kaldırdı.

Bilim adamları ilk kez bir hastalığı başarıyla kaldırmak için insan embriyolarında “kimyasal cerrahi” gerçekleştirdi.

Çin’deki Sun Yat-Sen Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, genetik kodumuzda tek bir tabanda bir arızayı yeniden programlamak için temel düzenleme adlı bir teknik kullandılar.

Deneyler, zayıflık, yorgunluk ve anormal kan pıhtılaşmasına neden olabilen, kalıtsal bir kan hastalığı olan beta-talasemi hastalığının ortadan kaldırılması için laboratuvar tarafından yapılan embriyolarda yürütülmüştür.

Yazarlar Springer dergisinde yayınlanan çalışmada şunları yazdı: “β-Talasemi HBB genindeki mutasyonların neden olduğu global bir sağlık sorununun kaynağı.

Bu mutasyonlar arasında, HBB -28 (A> G) mutasyonları β-talasemi ile Çin ve Güneydoğu Asya’da en sık görülen mutasyonlardan biridir.

“İnsan embriyolarındaki bu mutasyonun düzeltilmesi, hastalığın gelecek nesillere geçmesini önleyebilir ve anemi tedavi edebilir.”

Ekip, BBC’nin bildirdiğine göre, dört temel adenin, sitozin, guanin ve timin (A, C, G ve T) “DNA’nın temel yapı taşlarından” birini düzenledi.

Bu dört temel bileşim esasen insan vücudunun nasıl çalıştığını öğretir.

Beta talasemi kan bozukluğu, genetik kodda tek bir baz değişikliğinden kaynaklanmaktadır. Temel düzenleme kullanılarak, araştırmacılar kan bozukluğunu gidermek için G’yi A’ya değiştirir.

Harvard Üniversitesi Profesörü David Liu’nun öncülüğünde temel düzenleme, organizmaların genlerinin geri döndürülemez biçimde değiştirilmesini sağlayan yeni bir genom düzenleme teknolojisidir.

Süreci “kimyasal cerrahi” olarak nitelendirdi.

Kaynak : independent.co.uk

517 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!